Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kritikai széljegyzetek Orbán V
  2007-02-19 19:08:20, hétfő
 
  Kritikai széljegyzetek Orbán Viktor beszédéhez




A Fideszhez húzó magyarság köreiben egyértelmű tetszést aratott Orbán Viktor 2007. február 16-ai ,,országértékelő" beszéde. Általános megítélés szerint ,,a Viktor" végre megint a régi. Ilyesmire nyitott szemű hölgyek örömmel nyugtázták, hogy ismét normálisan öltözött, a tartalomra kényesebb urak (s hölgyek) pedig mindenek előtt azt értékelték, hogy ismét a régi lendület sugárzott a szónokból. Az, ami tavaly tavasszal elmaradt.
Hogy mi hiányzott tavaly? S lett meg ismét? Talán úgy fogalmazhatunk, hogy a 2006. évi választási agytörszt furmányos cselek s ellencselek küzdelmének képzelte a kampányt - s ebben tévedett alaposan. Ugyanis Gyurcsány Ferenc valóban ilyen cselező típus, ámde amit ő megtehet, azt nem teheti meg egy európai, konzervatív, keresztény politikus, illetve csapat.

Röviden: Gyurcsány és csapata hazudhat (s hazudik is) reggel, éjjel meg este (pontosabban éjjel, nappal, minden hullámhosszon), de erre a csatatérre nem érdemes kimenni.

Magyarán: Gyurcsány Ferencet és brigádját az igazság győzi le. És most végre megpendített néhány kínos igazságot az országértékelő beszéd. Ezeket vegyük sorra.

Kezdjük a kulcsmondattal. Orbán Viktor végre megnevezte az igazi alapproblémát:

A magyar fejlődés 2002-ben kisiklott.

Rejtély, miért tiltotta le központilag a Fidesz-kampány 2006. februárban az 1998-2002-es ciklus eredményeinek kommunikálását. Rejtély, mivel a Fidesz-bázisban éppen az tartotta a lelket, hogy igenis lehet elérni eredményeket négy év alatt is, és erre éppen a Fidesz teszi zárójelbe a saját érdemeit...

A Vizsla-kampány körüli taknyolás mellett ez volt a másik stratégiai hibája a Fidesznek az előző választási harcban. És a napokban kiderült: az igazi őszinteség ,,jobban fizet", nem kell a kritikával, sem a saját eredményeivel szégyenkezni.

Ezen a nyomon kellett továbbmenni, és a beszéd így is járt el:

Magyarország 2002-ben lényegében rendben volt.

Az MSZP-SZDSZ által 2002 óta elkövetett legfőbb bűn az ország eladósítás útján megejtett kifosztása. A szoclib mohóság az 1982 körüli csődhatári helyzetig feszítette az államkassza hiányát, és most az a helyzet állt elő, hogy kivételesen több millió ember megérti, mit is jelent, ha az államadósság inkriminált aránya 53 százalék vagy 61 százalék vagy 63, netán 67 százalék. Most van az a történelmi pillanat, amikor néhány millió igen egyszerű gondolkodású (vasbiztos MSZP-) szavazónak is el lehet talán magyarázni, miért is nevezhető tolvajbandának a Medgyessy- meg a Gyurcsány-csapat.

A hazudozót nem kell és nem is érdemes mással gyógyítani, mint a saját hazugságaival. Mert miként lett a Medgyessy Péter ígérte 2006-os euróból Gyurcsány Ferenc száján már ,,az időpont nem is fontos", miként lett a kb. 60 százalékkal kisebbített inflációból ismét cirka 100 százalékos inflációs növekedés (szakemberek tudják: nem a nominális inflációs változás a legfontosabb, hanem az aránya, tehát 30-ról 40 százalékra növekvő infláció 33 százalékos meredekségű, míg a 3-ról 8-ra emelkedő 167 százalékos!), miként olvadtak el a munkahelyek, mit jelent a ,,modernizáció" MSZP-SZDSZ módra - iskola-, vasút-, posta-, kórházbezárást, szűkülő életlehetőségeket, felszámolt munkahelyeket, elveszített távlatokat.

És talán semmivel sem helyettesíthető fontosságú a következő megállapítás is:

A 2002. évi kisiklás történelmi léptékű bűn volt.

Nem hiba, mert a hibáit az ember felismerés után lelki trauma nélkül kijavítja, legfeljebb bosszankodik így-úgy a vérmérséklete szerint, de semmiképpen sem ragaszkodik hozzá. Hibáival ellentétben az ember a bűneihez gyakorta ragaszkodik, sőt az elvetemültség legbiztosabb jele, amikor a bűnös büszke a bűnére.

Momentán Magyarország lakosságának nem csekély hányada ezen a platformon áll. A kormányzat és a két kormánypárt immár egyetlen szalmaszálba kapaszkodik: az Orbán Viktor személye ellen gerjesztett gyűlöletbe.

Ezért volt a beszéd egyik kulcseleme az önironikus mozzanat, amikor Orbán Viktor önmagát mint a falra festett ördögöt jelenítette meg. Ez a hang józaníthatja ki az önnön irracionális érzelmeiben fürdő tömeget, amelyik még az MSZP mögött áll.

Magyarország lakosságának a fele ezekben a hetekben kényszerül megízlelni a saját politikai bűneinek a keserű gyümölcseit. Amikor 2002-ben hittek az ötvenszázalékos ingyenajándéknak meg a 19 ezer forintos mesének, amikor 2006-ban hittek a Gyurcsány-féle nagy dumának, akkor követték el a bűnt, mert nem abból indultak ki, amiből szabad (,,méltó a munkás az ő bérére", mondja a Szentírás), hanem az osztogatónak engedték át a kasszakulcsot. Most megtanulják, hogy aki osztogatást ígért, a kasszakulcs birtokában először és leginkább magának meg az övéinek osztogat, és végül az üres kasszát hagyja örökül.

Kérdés, meddig lakik jól a parlamenti többség az Orbán- meg Fidesz-gyűlölettel. Ez ugyanis versenyfutás az idővel. A kormányzó elit folyamatosan és két kézzel lopja a közöst, a nép pedig gyűlöli azokat, akik megfékeznék ezt a tébolyult ,,kormányzást".

Azt már Gyurcsányék is tudják, hogy ez a korsó nem sokáig jár már a kútra. Most rohannak bezsebelni az elérhető EU-támogatásokat, aztán lesz ami lesz, gondolják, de sajnos az is világosan kirajzolódik már, hogy ennek az egésznek nem lesz jó vége.

Hiába fegyverkezik a kormányzat a kritikus néprétegek ellen, hiába lövet esetleg beléjük március 15-én, a probléma (az irdatlan leépülés, karöltve az irdatlan adósságteherrel) megmarad, és a legrosszabb vég az lehet, ami a prolongált MSZP-SZDSZ-uralkodás biztos következménye: a reménytelenül leépülő ország, a csöndben meghaló ezrek a kistelepüléseken, a csöndben iskolázatlanul maradó ezrek ugyanott, a suttyomban felvásárolt földek, a gyermektelenül megöregedő aktív korúak, az exponenciálisan gyorsuló pusztulás.

gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ingyenajándéknak, kistelepüléseken, adósságteherrel, ötvenszázalékos, exponenciálisan, helyettesíthető, tolvajbandának, országértékelő, kórházbezárást, fogalmazhatunk, iskolázatlanul, kommunikálását, kulcsmondattal, gyermektelenül, munkahelyeket, hullámhosszon, eredményeinek, vérmérséklete, széljegyzetek, alapproblémát, hazugságaival, támogatásokat, kasszakulcsot, következménye, eredményeivel, reménytelenül, elvetemültség, lakosságának, irracionális, magyarország, megállapítás, osztogatónak, modernizáció, szégyenkezni, megpendített, versenyfutás, tartalomra kényesebb, régi lendület, kampányt –, igazság győzi, országértékelő beszéd, igazi alapproblémát, magyar fejlődés, saját érdemeit…, másik stratégiai, előző választási, napokban kiderült, igazi őszinteség, saját eredményeivel, nyomon kellett, ország eladósítás, szoclib mohóság, Orbán, Orbán Viktor, Ugyanis Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencet, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Momentán Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Bella István: Zsoltár  Az idő elsodorja létezésünk  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  802 esztendeje, 1222. április ...  Mosolyogtál már ma?  Az Európai Unió is foglalkozik...  Irgalom és ítélet  Különös!  Szent György nap  Szép estét kedves látogatóimna...  A fenyő nem szép fa, (...)  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Palóc Grand Canyon  Zilahy Lajos gondolata  Pillangó  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Volt egy...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A Mester kezének érintése  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Az idő elsodorja létezésünk  képre írva  Ma  Ébredj  Az Európai Unió is foglalkozik...  Minden gyerek jó.  Búzaszentelés  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bella István: Zsoltár  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tartalomra kényesebb, régi lendület, kampányt &#8211, igazság győzi, országértékelő beszéd, igazi alapproblémát, magyar fejlődés, saját érdemeit&#8230, másik stratégiai, előző választási, napokban kiderült, igazi őszinteség, saját eredményeivel, nyomon kellett, ország eladósítás, szoclib mohóság, 1982 körüli, államkassza hiányát, államadósság inkriminált, saját hazugságaival, nominális inflációs, 3-ról 8-ra, következő megállapítás, ember felismerés, vérmérséklete szerint, bűneihez gyakorta, elvetemültség legbiztosabb, bűnös büszke, beszéd egyik, önironikus mozzanat, falra festett, hang józaníthatja, önnön irracionális, fele ezekben, hetekben kényszerül, saját politikai, keserű gyümölcseit, ötvenszázalékos ingyenajándéknak, osztogatónak engedték, kasszakulcs birtokában, övéinek osztogat, üres kasszát, parlamenti többség, kormányzó elit, tébolyult &#8222, elérhető EU-támogatásokat, kritikus néprétegek, irdatlan leépülés, irdatlan adósságteherrel, prolongált MSZP&#8211, reménytelenül leépülő, csöndben meghaló, csöndben iskolázatlanul, suttyomban felvásárolt, gyermektelenül megöregedő, exponenciálisan gyorsuló, ingyenajándéknak, kistelepüléseken, adósságteherrel, ötvenszázalékos, exponenciálisan, helyettesíthető, tolvajbandának, országértékelő, kórházbezárást, fogalmazhatunk, iskolázatlanul, kommunikálását, kulcsmondattal, gyermektelenül, munkahelyeket, hullámhosszon, eredményeinek, vérmérséklete, széljegyzetek, alapproblémát, hazugságaival, támogatásokat, kasszakulcsot, következménye, eredményeivel, reménytelenül, elvetemültség, lakosságának, irracionális, magyarország, megállapítás, osztogatónak, modernizáció, szégyenkezni, megpendített, versenyfutás, legfontosabb, kirajzolódik, folyamatosan, bosszankodik, fegyverkezik, államadósság, józaníthatja, szalmaszálba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.